Μονοήμερη Εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Περπατήστε σε ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης!

Φαράγγι της Σαμαριάς, Αγία Ρουμέλη

Διάρκεια

11 Ώρες

Διαθέσιμες Ημ/νίες

-

Τιμή

-

Πληροφορίες Εκδρομής

Στη νοτιοδυτική περιοχή των Χανίων, θα βρείτε το μαγευτικό φαράγγι της Σαμαριάς. Ορίστηκε ως Εθνικό Πάρκο το 1962 και είναι πλέον παγκόσμιο καταφύγιο βιόσφαιρας. Το φαράγγι των 16 χιλιομέτρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και μια βόλτα μέσα από αυτό θα σας μείνει αξέχαστη. Με τα ψηλά βράχια και τα στενά περάσματα, είναι ένας τόπος σπάνιας, ωμής ομορφιάς. Μερικά από τα δέντρα που βρέθηκαν στο φαράγγι είναι πάνω από χιλίων χρονών και έχουν γίνει μάρτυρες κάποιων απίστευτων γεγονότων της κρητικής ιστορίας.

Οι πεζοπορίες στο φαράγγι ξεκινούν συνήθως σε ύψος 1230μ., νότια του χωριού Ομαλός, καταλήγοντας δίπλα στη θάλασσα στην Αγία Ρούμελη στο Λιβυκό Πέλαγος. Είναι σταθερά κατηφορική διαδρομή και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα τοπία που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, η κοιλάδα είναι ζωντανή με αγριολούλουδα, και μπορεί ακόμη και να εντοπίσετε τα απειλούμε προς εξαφάνιση Κρι Κρι να πηδούν στα βράχια. Θα περπατήσετε μέσα σε δροσερά ρυάκια και θα διασχίσετε έναν έρημο οικισμό, το χωριό Σαμαριά. Το φαράγγι είναι ανοιχτό για περιπατητές από Μάιο έως Οκτώβριο.

Χρειάζεται κατά μέσο όρο τέσσερις έως έξι ώρες για να το διασχίσετε κατά την διάρκεια της διαδρομής σας μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε το εκπληκτικό τοπίο.

Gallery

Χάρτης

Περισσότερες Εκδρομές

Κρατήσεις

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο +30-28230-42272 ή να μας στείλετε e-mail στο info@selinotravel.gr